Wat is er te doen in de buurt?

feature image

Hey! Wat leuk dat je interesse hebt in deze omgeving en onze B&B.

Bij ons in de buurt is er veel te doen, en al helemaal op het gebied van de natuur, je zit natuurlijk niet voor niets midden in het Groene Hart.

 

Wandel, fiets, solex en vaarroutes:

Er zijn verschillende wandel, fiets, solex en vaarroutes te vinden. Bijvoorbeeld een mooie vaarroute over de Nieuwkoopse plassen of een heerlijke fietsroute door de Meije, een mooi pad dat tussen de Nieuwkoopse plassen heen loopt en waar je helemaal tot rust komt midden in de natuur.

 

Ook zijn er verschillende mooie natuurgebieden in de buurt waar je heerlijk kunt wandelen, een van deze gebieden is het Jos Gemmekepad, door Ruygeborg. Dit is een natuurgebied waar je regelmatig lepelaars tegen kunt komen, de purperreiger, de witte reiger, de blauwborst en nog veel meer. Dit natuurgebied zit op loopafstand van onze B&B en is het perfecte uitje als je even een stukje wil wandelen.

 

Op www.ontdeknieuwkoop.nl kun je heel veel mooie routes vinden die in de buurt te vinden zijn.

 

In Nieuwkoop heb je ook een solexverhuur. Zo kun je op deze manier heel makkelijk een rondje rijden en genieten van alles om je heen. Dit zijn routes die al bedacht zijn en halverwege kun je wat lekkers eten/drinken bij een restaurant. Of in de zomer kun je heerlijk na het eten nog een kleine route rijden.

 

Kijk op www.solexverhuurnieuwkoop.nl voor meer informatie.

 

Bootverhuur:

Ook kun je op meerdere plekken boten huren, zowel elektrische boten als roeiboten en kano’s. En heb je wel eens van suppen gehoord? Dat kan ook bij ons op de plas! Sup staat voor stand up paddling en houd in dat je op een board staat met een peddel en dat je op deze manier rustig vooruit komt door te peddelen. Zo ben je toch in beweging maar kun je ook nog eens optimaal van de natuur genieten

 

Zoals je al leest zijn er veel verschillende opties om vanaf de plas de natuur te bewonderen, mocht je iets willen huren of meer informatie willen kan je dit vinden op www.ontdeknieuwkoop.nl . Hier staat alles op een rijtje en kun je precies zien wat je waar kunt huren. Tijsterman is bij ons op loopafstand, daar kun je ook verschillende boten en roeiboten huren.

 

Winkelen:

Nieuwkoop is een gezellig dorpje met verschillende winkeltjes. Zo heb je in de straat Dierenspeciaalzaak Rijnbeek die ook hengelsport heeft, en eind van de staat theewinkel de Boom, een Albert Heijn, Bakker de Kruijf, een HEMA, de Kruidvat, twee opticiens, kleding en interieurwinkel Bij Rijk, Mijn Tafel, lingeriezaak Rosa, Flinth Mode en noten en kaaswinkel De Nieuwkoopse Lekkernij

 

Iets verderop heb je nog een paar winkels zoals de Jumbo, Etos, Primera, Keurslager van Wijk, Gall en Gall, Bloemenhuis Pietersen, De groenteman, Bakker de Kruijf en Viswinkel Fizzi.

 

Eetgelegenheden:

In de buurt zijn verschillende restaurantjes te vinden. Even lekker bij het water wat eten of heb je juist zin om lekker tapas te eten? Toch liever een pizzaatje bestellen voor op de kamer, dat kan ook! Tegenwoordig kun je bij best veel restaurants in Nieuwkoop en omgeving ook bestellen, dat is natuurlijk ideaal als je even geen zin hebt om de deur uit te gaan.

Van patat tot pizza, van sushi tot pasta en van luxe biefstuk tot chinees is te vinden in de buurt.

 

Kijk op www.thuisbezorgd.nl met de postcode 2421AZ om te ontdekken wat er allemaal is.

 

Te doen:

Wat is er dan eigenlijk nog meer te doen in deze omgeving, behalve een rondje lopen of door de natuur varen?

Op loopafstand hebben we een kinderboerderij zitten, dit is natuurlijk heel erg leuk als je hier bent met kinderen.

Ook zit er in Alphen aan den Rijn Avifauna, dit is een prachtig vogelpark waar je van alles kunt zien, je hebt er vogelshows, verschillende binnenruimtes waar je tussen de loslopende en losvliegende vogels door kunt lopen en mijn ultieme favoriet, de lori landing. Lori’s zijn kleine felgekleurde vogels en echte knuffeldieren. In de lori landing mag je deze vogels zelf voeren, loop naar binnen met een bakje nectar en voor je het weet zitten er overal lori’s op je handen, schouders en hoofd.

Voor meer informatie, www.avifauna.nl .

 

In Alphen aan den Rijn heb je ook het Archeon, dit is een park die je meeneemt terug in de tijd.

Je leert onder andere over de prehistorie, de Romeinen en de middeleeuwen. Er zijn veel verschillende activiteiten te vinden op het park, van bijvoorbeeld het varen in een echte boomstamkano tot het leren hoe je boog moet schieten.

Voor meer informatie, www.archeon.nl .

 

Het Smederijmuseum.

Zuideinde 33 Nieuwkoop

Voor meer informatie, www.smederijmuseum-nieuwkoop.nl

 

Cultuur Historische Vereniging Ter Aar

Voor meer informatie, www.chvteraar.nl

 

Zwembad de WEL in Nieuwkoop

Voor meer informatie, www.dewel.nl

 

Zwembad Aarweide in Nieuwveen

Voor meer informatie, www.zwembadaarweide.nl

 

Boerensporten bij Boer Verhaar, iets wat iedere Nieuwkooper wel eens heeft gedaan. Van het onschuldige slootje springen tot buikglijden. Door de modder kruipen en met een touw over de sloot slingeren, echt een aanrader als je met een vriendengroep naar Nieuwkoop komt.

Voor meer informatie, www.boerensport.nl

 

Golfclub Liemeer in Nieuwveen

Voor meer informatie, www.golfclubliemeer.nl

 

Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn.

Voor meer informatie, www.zeegersloot.nl

 

Markt:

Iedere zaterdag vind je op het dorp de markt, met verschillende kramen erop. Loempia’s, groenteboer, viskraam, stroopwafels, notenkraam, kaasboer, kleding, ‘t stoepje en bloemen.

 

Iedere vrijdag is er een visboer op het plein.